Voorbeelden van Vorige Levens

Wat kan een vorig leven voor jou betekenen?

Het is niet alleen enorm interessant om te weten wat jij in een vorig leven bent geweest. Het is ook heel boeiend om te ontdekken of bepaalde gevoelens, talenten of eigenschappen misschien veel met zo'n vorig leven te maken hebben. Daarnaast is het vaak mogelijk om zelfs huidige problemen met behulp van zo'n ontdekkingstocht op te lossen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van vorige levens die mensen, met mij als hun gids, hebben be-leefd.

Een generaal met hoofdpijn 

tobroek.jpgB. is achtien jaar en helemaal bezeten van de oorlog in Vietnam. Het is 2005, maar hij draait vooral muziek van de Doors en andere "helden" uit de jaren zestig. Hij draagt altijd een camouflagebroek en hoge soldatenkistjes. En hij klaagt over voortdurende hoofdpijn.
Tijdens de eerste regressie blijkt hij een Engelse generaal te zijn in de Tweede Wereldoorlog.
Hij vecht in Frankrijk en in Noord-Afrika. Hij beschrijft een veldslag en noemt de plaats Tobroek. Na afloop van de regressie zegt hij nog nooit van Tobroek te hebben gehoord, maar ik weet dat daar, net als bij El Alamein, een van de beroemdste tankslagen uit WOII is uitgevochten.  "Chip", zoals zijn bijnaam is, staat op een heuvel en ziet zijn tanks oprukken. In de lucht vechten engelse en duitse piloten. Een duits vliegtuig wordt geraakt en stort neer. Chip vertelt heel beeldend en enthousiast. Totdat hij plotseling stopt. "Wat zie je?"  vraag ik. "Blauw,"  antwoordt hij. Het blijkt dat hij op zijn rug ligt en alleen nog maar de blauwe lucht  ziet. Hij overlijdt bijna onmiddellijk omdat hij een kogel in zijn hoofd heefd gekregen. We verwijderen de kogel en na een paar weken blijkt dat B. al een aantal dagen geen koppijn meer heeft. Hij draagt nog wel zijn gevechtstenu. Deze keer komt hij in Vietnam terecht. Zijn beste vriend sterft in zijn armen en een paar dagen later wordt hij zelf neergeschoten. Nadat zijn ziel het lichaam verlaten heeft vraag ik: "Wat is nu je eerste gevoel?" "Dat nooit meer!" roept hij overtuigd. Als hij de volgende keer bij me komt draagt hij een wit T-shirt en een spijkerbroek.

Een heks met bronchitis

S. wordt al twintig jaar gekweld door een enorme bronchitis. De doktoren kunnen niets voor haar doen. Ze wordt regelmatig opgenomen en pufjes geven maar heel kort lucht. Opvallend, zo vindt de specialist, dat ze zowel een droge als een natte broncitis heeft.  De ene keer een rochelende, de ander keer een droge hoest. Ze gaat om drie uur naar bed, want dan is ze in ieder geval moe genoeg om, kort, te slapen. Bovendien slaapt ze zittend met een stapel kussens in de rug.
S. blijkt heks te zijn geweest en (net als een opvallend aantal van mijn clienten) op de brandstapel te belanden. Meestal merkt een veroordeelde niks van de vlammen omdat ze eerder zijn gestikt. Zoook S. Nadat ze is gestorven maken we haar longen helemaal schoon. Die avond heeft ze het even heel benauwd, maar vanaf die nacht gaat ze om elf uur naar bed en slaapt ze als een roos. Zonder kussens!
Drie weken later besluiten we toch te kijken of er misschien nog iets "zit". Ze is een jonge man en wordt in een Jappenkamp gevangen gehouden. Het is een hel en na een paar maanden besluit hij te vluchten. Hij loopt gewoon de zee in met de bedoeling weg te zwemmen. Waarheen is niet duidelijk. Natuurlijk wordt hij gezien. Een kogel in de rug en hij verdrinkt.
Ik vraag haar het lichaam op het strand te leggen. Ik wil het water uit de longen laten lopen en vraag haar het lichaam op de zij te leggen. Ze weet mijn bedoeling niet, maar begint spontaan te hoesten. Opgelucht verlaat zij even later mijn praktijk. Bevrijd van haar droge (brandstapel!) en haar natte (verdrinken!) hoest en benauwdheid.

Een filosoof van lang geleden

agrippa.jpgC. was musicus, maar in zijn vrije tijd was hij bezeten van astrologie en numerologie. Je kon hem niet tegenkomen of hij wist je te vertellen hoe jouw planeten er die dag voorstonden. Hij goochelde met cijfers en had zelfs een paar boeken op dat gebied op zijn naam staan. In een vorig leven bleek hij filosoof te zijn. Hij was geboren in Duitsland maar werkte vooral in Frankrijk. Hij schreef boeken over allerlei mystieke onderwerpen, was astroloog en had het uitgebreid over de micro- en de macrokosmos. Zelfs zijn naam wist hij zich te herinneren: Agrippa von Nettesheim.
Toen C. wakker werd vertelde hij dat hij nog nooit van die man had gehoord. Een speurtocht in de literatuur leerde mij later dat Agrippa inderdaad had bestaan en dat alle gegevens die C. had gemeld tot in de puntjes klopten! Agrippa bleek zelfs een van de allereersten te zijn geweest die het over de begrippen microkosmos en macrokosmos had gehad! In een ander leven bleek C. ook musicus te zijn geweest.

Een zeeman met eczeem

M. had al enkele jaren last van ecseem. Een vreemde streep op de binnen- en buitenkant van haar hand verooraakte regelmatig problemen: jeuk, schrijinen en pijn. Bovendien was het een rot gezicht. In een vorig leven bleek zij zeeman te zijn. Waarom het schip is gezonken weet ik niet meer, maar die ramp betekende wel zijn dood. Hij was met zijn hand verstrikt geraakt in een touw, kon zich niet bevrijden en werd aan het touw de diepte in gesleurd. Nadat M. de doodservaring had meegemaakt hebben wij het dode lichaam geheeld. Ze heeft er afscheid van genomen en alle nare gevoelens uit dat leven daar achter gelaten. Twee weken later kwam ik haar tegen. "Eigenlijk geloof ik het zelf niet," zei ze, "maar het ecseem is helemaal verdwenen!" Ze gaf me een schone, gezonde hand

De vliegangst voorbij

C. moest over twee maanden met een groep gehandicapten op vakantie. Met het vliegtuig! Al weken werd hij geplaagd door een enorme vliegangst. Zwetend wakker worden en de rillingen liepen hem over de rug als hij er alleen al aan dacht. Hij beleefde twee vorige levens. In het eerste werd hij in WOII, na een vlucht vol angst, bij Arnhem als parachutist gedropt en nog in de lucht zwevend doodgeschoten. Het herbeleven en "genezen" van dit leven hielp, maar haalde nog niet alle angst weg. Tijdens het tweede consult was hij soldaat in de Eerste Wereldoorlog. Hij zat in een loopgraaf en toen een granaat vlakbij neerkwam werd hij onder het zand bedolven. Opnieuw verliet hij met een "opgesloten" gevoel een leven. Het ging daarna al veel en veel beter met hem. Met behulp van NLP en Timeline werden de laatste restjes angst opgeruimd. 
Een dag na zijn aankomst op het vakantie-adres liet C. via SMS weten dat hij een geweldige vlucht had gehad!

De blinde schilder

Toen P. een van zijn vorige levens binnenstapte waren de beelden erg vaag en voelde hij zich heel gespannen. We gingen terug naar zijn jeugd van toen en onmiddellijk zag hij alles duidelijk. Hij voelde zich bovendien prima. Als kind genoot hij geweldig van de natuur. Hij woonde vlak bij Gorinchem. Tekenen was zijn passie en daarom ging hij al op jonge leeftijd naar Amsterdam. Hij werd aangenomen bij een schilder en ontwikkelde zich tot meester. Later werkte hij in de kerk van Gouda. In deze stad trouwde hij met Hendrikje. Op een gegeven moment begon hij te huilen. "Hendrikje is dood." snikte hij. "Hoe oud is ze geworden?" vroeg ik. "42" antwoordde hij.
"Dat is jong," zei ik. "Hoezo jong? De meeste vrouwen sterven op die leeftijd," klonk het verontwaardigd. Hoe had ik met mijn 20e eeuwse verstand zo'n vraag kunnen stellen? Hij was immers in de 17e eeuw!
Wij gingen verder in de tijd en opnieuw kwam dat gespannen gevoel naar boven. Het bleek dat zijn ogen steeds slechter werden en dat was, zeker in die tijd, voor een schilder funest. De laatste jaren van zijn leven sleet hij dan ook als bedelaar aan de deur van de kerk waaraan hij ooit als meesterschilder had gewerkt!

Mijn eigen ervaring

russischesoldaat.jpgIk ben afgekeurd voor militaire dienst omdat ik als student last kreeg van astmatische bronchitis. Ik bleek allergisch te zijn voor tientallen stoffen: huismijt, huidschilfers en andere dingen die in de lucht kunnen zweven.  Alsof iets in mij wilde voorkomen dat ik in het leger moest.    

Een paar jaar later bleek dat ik in mijn laatste vorige leven Russisch militair ben geweest. Het was 1943. Samen met een kameraad zat ik in een bunker. Hij schoot met een mitrailleur en ik reikte hem de banden met kogels aan. Ik zag in de verte de Duitsers opdoemen. Onze munitie raakte op en wij besloten ons over te geven. Ik klom aan de achterkant uit de bunker en liep met opgeheven handen een paar Duitse militairen tegemoet. Zij kenden geen pardon en trapten mij met hun zware legerschoenen tegen de grond. Een paar seconden later werd ik met een bajonet in mijn longen gestoken. Het laatste dat ik mij herinnerde was mijn dode lichaam onder mij. Samen met mijn begeleider heb ik daarna het lichaam weer ge-heeld (= heel gemaakt). Bij het afscheid heb ik dat leven echt en voorgoed achter mij gelaten. Alleen de herinneringen zijn gebleven en met mijn longen is, even afkloppen, sindsdien niets meer aan de hand.